Ιστορία

1L.jpg 2L.jpg 3L.jpg 4L.jpg

 

Τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1998 ιδρύεται η τεχνική εταιρία FRIGO STAHL ΕΠΕ  με κύριο αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων. Ο τόπος ίδρυσης ήταν η Νάουσα στην Ημαθία, περιοχή με παρουσία πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση οπωροκηπευτικών (τυποποίηση, διακίνηση, κατάψυξη και συντήρηση νωπών και συντήρηση κατεψυγμένων οπωροκηπευτικών) και αποτέλεσαν τον κύριο όγκο των πελατών της εταιρίας, δημιουργώντας ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι το 2002 η εταιρία επεκτείνει τις δραστηριότητες αρχικά την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με έργα βιομηχανικής ψύξης για διάφορα ευπαθή προϊόντα και στην συνέχεια και στην Νότια Ελλάδα, όπου κατασκεύασε επιλεγμένα έργα . 

Το 2002 εγγράφεται  ως συνδεδεμένο μέλος στους διεθνείς οργανισμούς  IARW & WFLO (International Association of Refrigerated Warehouses & World Food Logistics Organization), οργανισμού που ασχολείται με όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν (εύρυθμης λειτουργίας, υγείας, ασφάλειας, νομικών και νέων τεχνολογιών) την εφοδιαστική αλυσίδα ευπαθών προϊόντων. Έτσι ενημερώνεται άμεσα για τις εξελίξεις του κλάδου & έχει πρόσβαση  σε μια πλούσια βιβλιοθήκη με αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών  & τεχνολογικών εξελίξεων που μπορεί να ενσωματώνει στο σχεδιασμό νέων έργων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003 : Μετασχηματίζεται σε ΑΕ και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του ίδιου έτους (2003) μεταφέρει την  έδρα της στη Βέροια, στην είσοδο της πόλης δίπλα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ σε ενοικιαζόμενους χώρους γραφείων 500 m2 και αποθηκών επιφανείας 1.000 m2  

Τον ΜΑΡΤΙΟ του 2005 πιστοποιείται για πρωτη φορα το  Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και της λειτουργίας της σύμφωνα με το ISO 9000:2000 από την ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ

Τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2005 επενδυει στην αγορα γηπέδου 12,5 στρεμμάτων στην ΒΙΠΕ Θεσ/κης και κατασκευάζει τα νέα ιδιόκτητα τριώροφα γραφεία 1000 m2  και την αποθήκη – βιομηχανοστάσιο 1.600 m2

Από τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2006 μεταφέρεται και λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Από το 2008 διευρύνονται περαιτέρω οι τομεις όπου δραστηριοποιείται η εταιρία και εισάγονται στο πελατολόγιο της και εταιρίες διανομής και πώλησης τροφίμων. Κατασκευάζει πλέον και σημεία λιανικής πώλησης για μεγάλες αλυσίδες Σουπερ Μάρκετ. 

Τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2008 επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία μέσω θυγατρικής με  την επωνυμία FRIGOSTAHL ROM  srl. Η ρουμανική εταιρία υλοποιεί μέχρι και το 2011 δυο μεγάλα έργα, ένα κέντρο διανομής στο Βουκουρέστι και ένα πλήρες εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στο Μπρασώφ στη ΒΔ Ρουμανία. Το 2012 η ρουμανική εταιρία αποσυνδέεται από την μητρική, παραμένοντας όμως υπό κοινή διοίκηση. 

Το 2011 αποφασίζεται η ίδρυση υποκαταστήματος που ασχολείται αρχικά με την εμπορία ανοξείδωτων εξαρτημάτων για χρήση σε αρχιτεκτονικές κατασκευές και ειδικών δομικών προϊόντων, όπως στεγνωτικές μεμβράνες, ειδικά πυραντοχα πανελς, κ.α 

Το 2013 εγκαθιστώντας ειδικό εξοπλισμό στο υποκατάστημα, η εταιρία είναι σε θέση να επεξεργάζεται την πρώτη ύλη και να παράγει ολοκληρωμένα τα τμήματα των κατασκευών, τις οποίες έχει τη δυνατότητα και το προσωπικό να παραδίδει εγκατεστημένες στον πελάτη.