ΚΡΙ ΚΡΙ - FRIGO STAHL: Οι υποδομές ακολουθούν την ανάπτυξη
Υπάρχουν συνεργασίες που αποτυπώνονται καλύτερα όχι σε χρόνια, αλλά στα έργα που δημιουργούνται στην πορεία τους. Με την ΚΡΙ ΚΡΙ συνεργαζόμαστε για περισσότερο από μία δεκαετία και μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε δει από κοντά την εταιρεία να μεγαλώνει, να επενδύει και να διευρύνει σταθερά τις παραγωγικές της δυνατότητες.
Για εμάς, κάθε επόμενο βήμα της δημιουργεί ένα πολύ συγκεκριμένο ζητούμενο: οι υποδομές πρέπει να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.
Αυτό ακριβώς κληθήκαμε να κάνουμε και στο νέο έργο που ολοκληρώσαμε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες.
Περισσότερος χώρος εκεί όπου πραγματικά χρειάζεται.
Κατασκευάσαμε μία νέα αποθήκη Α΄ υλών επιφάνειας άνω των 2.000 m², με ωφέλιμο ύψος 14 μέτρων.
Οι διαστάσεις της δεν αποτελούν απλώς τεχνικά χαρακτηριστικά. Απαντούν στην ανάγκη μιας παραγωγικής μονάδας που διαχειρίζεται αυξανόμενους όγκους και χρειάζεται μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αποθηκευτική δυνατότητα.

Αναλάβαμε ολόκληρο τον κύκλο του έργου: χωματουργικές εργασίες, θεμελίωση, μεταλλικό φέροντα οργανισμό, θερμομονωτικά sandwich panels και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα δάπεδα υψηλής επιπεδότητας, που επιτρέπουν την αξιόπιστη λειτουργία συστημάτων αποθήκευσης υψηλής πυκνότητας, καθώς και στην πυρασφάλεια, με πλήρες αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με καταιονιστήρες.
Διπλάσια δυνατότητα παραλαβής γάλακτος
Το έργο, όμως, δεν περιορίστηκε στη νέα αποθήκη. Παράλληλα, κατασκευάσαμε τις υποδομές που απαιτούνταν για τον διπλασιασμό της δομής παραλαβής γάλακτος, με νέα στέγαστρα προστασίας και δεξαμενές.
Και εδώ βρισκόταν μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις: δουλεύαμε μέσα σε μια ενεργή βιομηχανική μονάδα. Η νέα υποδομή έπρεπε να δημιουργηθεί χωρίς να εμποδίσει την καθημερινή λειτουργία της υφιστάμενης.
Για τον Διευθυντή Βιομηχανικών Έργων & Καινοτομίας της ΚΡΙ ΚΡΙ, κ. Σπύρο Ταβλίκο, αυτή ακριβώς η δυνατότητα αποτελεί ουσιαστικό μέρος της συνεργασίας μας: «Σε μια μονάδα που αναπτύσσεται με αυτούς τους ρυθμούς, δεν αρκεί ένα έργο να είναι τεχνικά σωστό. Πρέπει να εντάσσεται στην καθημερινή λειτουργία χωρίς να τη διαταράσσει και να είναι έτοιμο όταν το χρειάζεται η παραγωγή.
Με τη FRIGO STAHL έχουμε πλέον έναν συνεργάτη που γνωρίζει πολύ καλά τις εγκαταστάσεις μας και τον τρόπο που λειτουργούμε. Το δύσκολο σε ένα τέτοιο έργο δεν ήταν να μας το παραδώσουν. Ήταν ότι κατάφεραν να οργανώσουν δεκάδες διαφορετικές εργασίες γύρω από μια μονάδα που πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη παραγωγή της. Εκεί φάνηκε στην πράξη η αξία του να έχουμε έναν συνεργάτη με συνολική ευθύνη του έργου.»
Από την έναρξη των εργασιών έως την παράδοσή του, το ζητούμενο παρέμεινε ίδιο: να μετατρέψουμε μια νέα επιχειρησιακή ανάγκη της ΚΡΙ ΚΡΙ σε έτοιμη, λειτουργική βιομηχανική υποδομή.
Γιατί, ύστερα από τόσα χρόνια συνεργασίας, αυτό είναι το σημαντικότερο: να γνωρίζεις όχι μόνο τι χρειάζεται ο πελάτης σήμερα, αλλά και προς τα πού κατευθύνεται αύριο.



















